+31 (0)6 21920993

Biografie

De Gebroeders Knipping zijn beiden geboren en getogen Nijmegenaars. Jean uit het jaar 1986 en zijn broer Joey uit 1990. 4 jaar verschil, maar ze hadden net zo goed een eeneiige tweeling kunnen zijn. Waar je Jean ziet, zie je Joey. Dat blijkt wel uit het feit dat ze samen werkzaam zijn als schilder. Kortom: twee handen op eén buik, een broederliefde ten top.

Vader Jean en moeder Marian zijn de trotse ouders van dit feestgedruis. Van hun ouders hebben de broers het Bourgondische gezelligheids-virus meegekregen, die ze in optredens ook altijd goed weten over te brengen op het publiek.

Waar komt de liefde van muziek dan toch vandaan?

Het begint bij hun vader Jean, die bekend staat als ‘de NEC-zanger’. Maar hij heeft veel meer gedaan dan alleen dat: Jean schrijft diverse teksten voor bekende en onbekende zangers, waarmee hij zich heeft onderscheiden als tekstschrijver.

Het is dus duidelijk dat de liefde voor muziek in de genen zit.

Jean Jr.

Jean Jr. heeft als eerste de stoute schoenen aangetrokken om het podium te beklimmen. Deze oer-Hollandse muziekliefhebber, die alle nummers van de Nederlandse volksmuziek kent, heeft verschillende nummers uitgebracht en opgetreden door heel het land. Daarmee heeft Jean zich ontwikkeld tot een rasechte artiest.

Joey

Na een aantal jaren hebben gekeken hoe zijn broer zijn weg vindt door de Nederlandse muziekscene, besloot Joey er ook voor te gaan. Hij betrad samen met Jean het grote podium. Natuurlijk even wennen, maar door alle positieve reacties, staan de optredens nu als een huis op verschillende podia. Groot en klein; van bruiloften tot het Mega Piraten Festijn; van Groningen tot Maastricht. Joey geniet van ieder moment op de planken en weet het publiek te entertainen als geen ander.

Comments are closed.

Feestje? Iets te vieren?
Voor een knallend optreden boekt u de Gebroeders Knipping. Gegarandeerd succes!